Psychoanalyse & film: seizoen 2020 – 2021

Goedheid is het thema van deze nieuwe serie films waarin de personages worstelen met  grenzen tussen goed en kwaad, schuldgevoelens proberen te hanteren door alleen nog het goede te willen doen of met humor en een grote dosis verbeeldingskracht hun vrijheid in de maatschappij behouden.

Zes films waarin de verhalen en de wijze waarop ze in beeld zijn gebracht tot nadenken stemmen. Zijn kwaad en goed wel zo helder uit elkaar te houden, welke plaats kunnen loyaliteit en grootmoedigheid innemen in een samenleving die ook egoïsme en uitsluiting kent en wat gebeurt er als nobele bedoelingen niet ontvangen kunnen worden?

Je gaat het zien!

still uit de film happy-go-lucky

Het beproefde recept: voor vertoning van de film belicht een psychoanalyticus (in opleiding) het thema ‘goedheid’ vanuit psychoanalytisch referentie kader. No spoilers!  Na afloop is er gelegenheid om in de zaal met elkaar van gedachten te wisselen.

Alle praktische informatie over data en locaties vind je in de flyer. De maatregelen die de diverse bioscoopzalen in verband met het corona virus hebben genomen, staan op hun websites vermeld.

PROGRAMMA psychoanalyse & film 2020 – 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *