Psychoanalyse & strips

Dit mag je niet missen: een thema weekend over psychoanalyse & strips georganiseerd door de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV) in samenwerking met museum Het Dolhuys in Haarlem.

“Bijzondere ontmoetingen tussen het luchtige en ernst, tussen de eindeloze (kinderlijke) fantasie en de afgegrensde ruimte, tussen de verbeelding en de realiteit”. (citaat uit de aankondiging)

  • Donderdagavond 5 oktober 2017 (19.30 – 21.00 uur) is er een symposium:

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

Wat psychoanalyse en strips onthullen…

  • Zaterdag 7 oktober 2017 (12.00 – 17.00 uur)

Op deze dag zijn er o.a. workshops analytisch tekenen en schrijven op muziek, en experts meetings over dromen en herinneringen. Ook kan je vrijblijvend een mini-sessie psychoanalyse meemaken. Je bent welkom om bij een ervaren psychoanalyticus of psychoanalytica voor een sessie van 15 minuten op de bank te komen liggen (* de intentie van deze sessie is een eenmalige ervaring met de psychoanalyse en niet die van een therapeutisch of adviserend consult). Grijp je kans als je dit eens wilt ervaren!

Als afsluiting van de dag vertelt Peter de Wit, maker van Sigmund onder andere over de grap als uiting van onbewuste processen en the making of Sigmund.

Het hele programma kan je vinden op:

http://www.100jaarpsychoanalyse.nl

Inschrijving en kaartverkoop kan via de website van het Dolhuys:

http://www.hetdolhuys.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *